U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product terug te verzenden. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en indien redelijkerwijze mogelijk in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@razapo.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Razapo.com werkt enkel samen met externe verkopers. Externe verkopers zijn winkel eigenaars bij razapo.com. Als je een artikel wil retourneren binnen de 14 dagen bedenktijd, gebruik dan het razapo.com retour formulier dat je hier kan vinden. Razapo meld de verkoper dat het artikel terug gezonden wordt. Nadat de verkoper het artikel ontvangen heeft zal hij een retour aanmaken in het razapo.com systeem. Van het moment dat de retour aangemaakt is door de verkoper krijgt de koper een melding via e-mail. Als retourneren niet meer mogelijk is, omdat bijvoorbeeld de retour termijn verstreken is, contacteer dan de verkoper van het product.

Let op! Houd er rekening mee dat verkopers eigen retour voorwaarden kunnen hanteren. Deze voorwaarden staan beschreven bij het product (verzending).

+ Hoe retourneer ik mijn artikel(en)?

 • Vul binnen de 14 dagen na ontvangst het retour formulier in.
 • Na afloop van de 14 dagen, heb je nog eens 14 dagen de tijd om je product in originele staat met verpakking terug te sturen.
 • Na het ontvangen van je product ontvang je van de verkoper een mail dat je product terugbetaald is.
 • Gebruik een stevige doos om de producten te verpakken zodat de originele verpakking niet beschadigd word.
 • Print je verzendlabel en plak dit op de doos. Heb je geen printer? Schrijf het ordernummer en het retouradres dan zelf op de doos.
 • Breng je pakket naar een postkantoor.
 • Bij het afgeefpunt ontvang je een track-&-trace-code waarmee je je geretourneerde producten kunt volgen. Dit is ook je verzendbewijs.

Let op! na de 14 dagen bedenktermijn is het niet meer mogelijk om te retourneren. Je hebt nog wel garantie op je product. Informeer hiervoor bij de verkoper van het product.

+ Wat is het retouradres?

Het retouradres van de verkoper kan je vinden op het factuur dat samen verzonden wordt met de bevestigingsmail die je ontvangt als je een bestelling gemaakt hebt. Je kan ook de verkoper contacteren om het juiste retouradres te bekomen.

+ Waar kan ik mijn artikel(en) voor retour afgeven?

Je kan je producten retourneren via:

 • Voor Nederland postNL of Kiala (kiala is het meest voordelig €3.95 tot 15kg)
 • Voor België Bpost of Kiala (kiala is het meest voordelig €3.95 tot 15kg)

+ Bij welke aankopen heb je geen bedenktijd?

Je kunt niet alles wat je online koopt retourneren. Voor sommige producten geldt geen bedenktijd:

 • Producten die je speciaal laat maken. Bijvoorbeeld een maatpak, een fotoalbum of sieraden naar eigen ontwerp.
 • Producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben, zoals eten of bloemen.
 • Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggestuurd om gezondheidsredenen of hygiëne. De verzegeling mag je na de levering niet verbreken anders heb je geen recht op bedenktijd meer.
 • Cd’s en dvd’s waarvan de verzegeling na levering is verbroken.
 • Koop van een digitaal product (film, muziek, games) dat je via internet kunt downloaden, waarbij je laat weten dat je het binnen 14 dagen wilt hebben en verklaard dat je afziet van je bedenktijd. De verkoper moet dit wel bevestigen voordat je het product download.
 • Digitale cadeaubonnen
 • Fysieke cadeaubonnen en -kaarten
 • Software abonnement

+ Wat mag je met het product doen tijdens de bedenktijd?

Je moet het product kunnen beoordelen om na te gaan of je het wilt houden. Je moet bijvoorbeeld kleding en schoenen kunnen passen. Je mag de verpakking openmaken om het product te bekijken, mits je dit netjes doet.
Je mag het product niet daadwerkelijk gebruiken als je nog niet weet of je het houdt. De verkoper mag een vergoeding vragen als na retourzending blijkt dat je iets met het product hebt gedaan dat niet nodig was om het te kunnen beoordelen.

+ Mag ik mijn artikelen ruilen?

Je kan bij de verkoper navraag doen naar de mogelijkheden voor het vervangen van artikelen.
Verkopers bij razapo.com kunnen namelijk hun eigen retourvoorwaarden bepalen.

Contacteer onze klantenservice
Maandag – Zaterdag / 8u – 18u

  Bel +31(0)00000

   Stuur een mail

  Live chat

  Whatsapp +32(0)00000