1. Home
 2. Docs
 3. Klantenservice
 4. Retourneren en ruilen

Retourneren en ruilen

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en indien redelijkerwijze mogelijk in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@razapo.com. Razapo.com of de externe verkoper (bij wie je het artikel gekocht hebt) zal vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Razapo.com werkt samen met externe verkopers. Externe verkopers zijn winkel eigenaars bij razapo.com. Als je een artikel wil retourneren binnen de 14 dagen bedenktijd, neem dan contact op met de externe verkoper vanwaar je het artikel gekocht hebt. Nadat de externe verkoper het artikel ontvangen heeft zal hij een retour aanmaken in het razapo.com systeem en de gelden overmaken naar het toepasselijke account van de koper. Van het moment dat de retour aangemaakt is door de externe verkoper krijgt de koper een melding via e-mail. Als retourneren niet meer mogelijk is, omdat bijvoorbeeld de retour termijn verstreken is, contacteer dan de externe verkoper van het product.

Let op! Houd er rekening mee dat externe verkopers eigen retour voorwaarden kunnen hanteren. Deze voorwaarden staan beschreven bij het product (verzending).

Hoe retourneer ik mijn artikel(en)?
Wie betaald de retourkosten?
Wat is het retouradres?
Waar kan ik mijn artikelen voor retour afgeven?
Bij welke aankopen heb je geen bedenktijd?
Wat mag je met het product doen tijdens de bedenktijd?
Mag ik mijn artikelen ruilen?

Hoe retourneer ik mijn artikel(en)?

 • Contacteer de verkoper (razapo.com of de externe verkoper) binnen de 14 dagen na ontvangst van het artikel.
  Na het ontvangen van het artikel door razapo.com of de externe verkoper ontvang je een mail dat je artikelt terugbetaald is.
  Gebruik een stevige doos om de artikelen te verpakken zodat de originele verpakking niet beschadigd word.
  Print je verzendlabel en plak dit op de doos. Heb je geen printer? Schrijf het ordernummer en het retouradres dan zelf op de doos.
  Breng je pakket naar een postkantoor.
  Bij het afgeefpunt ontvang je een volgnummer waarmee je je geretourneerde artikelen kunt volgen. Dit is ook je verzendbewijs.
  Let op! na de 14 dagen bedenktermijn is het niet meer mogelijk om te retourneren. Je hebt nog wel garantie op je product. Informeer hiervoor bij razapo.com of de externe verkoper van het product.

Wie betaald de retourkosten?

 • Als je artikelen koopt van razapo.com en retourneerd naar het razapo.com retouradres dan ben je zelf verantwoordelijke voor de retourkosten.
 • Als je artikelen koopt van een externe verkoper lees dan de retourvoorwaarden van de externe verkoper. De meeste externe verkopers hanteren een gratis retourneren beleid daar andere externe verkopers de retourkosten niet terugbetalen.

Wat is het retouradres?

 • Het retouradres van de externe verkoper kan je vinden op het factuur dat samen verzonden wordt met de bevestigingsmail die je ontvangt als je een bestelling gemaakt hebt. Je kan ook de externe verkoper contacteren om het juiste retouradres te bekomen.

Waar kan ik mijn artikelen voor retour afgeven?

Je kan je producten retourneren via:

 • Bpost (België)
  PostNL (Nederland)
  Kiala (België, Nederland)
  DPD (België, Nederland)
  Eigen bezorgdienst

Bij welke aankopen heb je geen bedenktijd?

Je kunt niet alles wat je online koopt retourneren. Voor sommige artikelen geldt geen bedenktijd:

 • Artikelen die je speciaal laat maken. Bijvoorbeeld een maatpak, een fotoalbum of sieraden naar eigen ontwerp.
  Artikelen die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben, zoals eten of bloemen.
  Artikelen die niet geschikt zijn om te worden teruggestuurd om gezondheidsredenen of hygiëne. De verzegeling mag je na de levering niet verbreken anders heb je geen recht op bedenktijd meer.
  Cd’s en dvd’s waarvan de verzegeling na levering is verbroken.
  Koop van een digitaal product (film, muziek, games) dat je via internet kunt downloaden, waarbij je laat weten dat je het binnen 14 dagen wilt hebben en verklaard dat je afziet van je bedenktijd. De verkoper moet dit wel bevestigen voordat je het product download.
  Digitale cadeaubonnen
  Fysieke cadeaubonnen en -kaarten
  Software abonnement

Wat mag je met het artikel doen tijdens de bedenktijd?

 • Je moet het artikel kunnen beoordelen om na te gaan of je het wilt houden. Je moet bijvoorbeeld kleding en schoenen kunnen passen. Je mag de verpakking openmaken om het artikel te bekijken, mits je dit netjes doet.
  Je mag het artikel niet daadwerkelijk gebruiken als je nog niet weet of je het houdt. De verkoper mag een vergoeding vragen als na retourzending blijkt dat je iets met het product hebt gedaan dat niet nodig was om het te kunnen beoordelen.

Mag ik mijn artikelen ruilen?

 • Er is geen mogelijkheid om artikelen te ruilen via het razapo.com platform.
Was dit artikel nuttig? Ja Nee