GARANTIE EN REPARATIE

<  Terug naar razapo klantenservice

Wat moet je doen als een product defect is? Zoek in onderstaande vragen naar een antwoord. Kan je het antwoord niet vinden contacteer dan onze klantenservice.

+ Defect artikel

Defect artikel.

Als je het artikel tot 30 dagen geleden hebt ontvangen dan kun je het retourneren. Je kunt ook contact opnemen met de verkoper zelf:

  • Log daarvoor in op je Account en zoek je bestelling. Stuur een mail naar de verkoper of bel de verkoper via het telefoonnummer dat vermeld staat. Kan je de verkoper niet bereiken neem dan contact met ons op via onze klantenservice. Je ontvangt het antwoord op je eigen e-mailadres.

+ Garantie

Garantie.

  • Bij nieuwe artikelen  heb je recht op de wettelijke garantie. Daarbuiten kunnen verkopers zelf bepalen om aanvullende garantie te geven. Meer over garantie bij verkopers van nieuwe artikelen kun je nalezen op de productpagina van de verkoper.
  • Bij tweedehands artikelen kan je contact opnemen met de verkoper als het artikel niet overeenkomt met de staat die de verkoper heeft opgegeven. Met deze partij heb je de overeenkomst gesloten.

             Je kan ook contact opnemen met de verkoper:

  • Log daarvoor in op je Account en zoek je bestelling. Stuur een mail naar de verkoper of bel de verkoper via het telefoonnummer dat vermeld staat. Kan je de verkoper niet bereiken neem dan contact met ons op via onze klantenservice.

Contacteer onze klantenservice
Maandag – Zaterdag / 8u – 18u

  Bel +31(0)00000

   Stuur een mail

  Live chat

  Whatsapp +32(0)00000