Verkoopaccount

+ Hoe kan je verkoper worden bij Razapo?

Maak een verkoopaccount aan via “Mijn account” link.

Selecteer de option “Ik ben een verkoper”

Vul je contactgegevens in:

 • E-mailadres (kan na registratie niet meer gewijzigd worden)
 • Wachtwoord
 • Voornaam
 • Achternaam
 • Shopnaam (kan na registratie niet meer gewijzigd worden)
 • Shop URL (kan na registratie niet meer gewijzigd worden)
 • Telefoonnummer (dit nummer wordt gebruikt voor verificatie van het account)

Accepteer de verkopersovereenkomst en maak je account aan.

Je hebt nu toegang tot je dashboard vanwaar je je winkelinstellingen kan doen.
Let op! Je kan na registratie je winkelinstellingen doen, maar je bent nog niet bevoegd om te verkopen.

Na registratie ontvang je een E-mail waarin gevraagd wordt om de volgende gegevens te verstrekken:

 • Een Belgisch of  Nederlands vestigingsadres.
 • Een Belgisch of Nederlands postadres (kan je vestigingsadres zijn).
 • Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel of het Belgisch Handelsregister.
 • BTW-nummer.
 • Een Belgisch of Nederlands bankrekening.

Na verificatie en goedkeuring van je gegevens wordt je account aanvaard om te verkopen.
Je ontvangt een E-mail dat je het account nu kan gebruiken om producten te verkopen.

+ Wat zijn de voorwaarden?

 • Je bent 18 jaar.
 • Je hebt een Belgisch of  Nederlands vestigingsadres.
 • Je hebt een Belgisch of Nederlands postadres (kan je vestigingsadres zijn).
 • Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel of het Belgisch Handelsregister.
 • Je hebt een BTW-nummer.
 • Je hebt een Belgisch of Nederlands bankrekening.

Wat kan je te koop aanbieden?

+ Eenvoudige producten

Eenvoudige producten zijn de meest geuploade producttypes. Het is een vrijstaand fysiek product dat u naar uw klanten moet verzenden. Bijvoorbeeld, het kunnen meubels of televisietoestellen zijn die u wilt verkopen. Deze producten hebben geen variaties zoals bijvoorbeeld kleur, maat, ect… U hoeft alleen een prijs op te geven een foto en een SKU-code.

+ Variable producten

Als U product verschillende variaties heeft dient U het als Variabel Product toe te voegen. Bijvoorbeeld U wil een telefoon verkopen die in meerdere opties komt zoals kleur en geheugenformaat. Dan kan u een product aan maken met verschillende variaties, zoals: 8gb, 16gb, 32gb, blauw, rood ect… Elke variatie kan ook zijn eigen prijs hebben. Zo kan U de prijs, kleur en andere specificaties instellen naar U wensen.

+ Downloadbare producten

Als u foto’s, muziek, software of een digitaal product verkoopt, dan is dit de optie om te gebruiken. Als u op de knop Bestand toevoegen klikt, worden drie velden toegevoegd. Het naamveld bepaalt wat de bestandsnaam moet zijn. We laten U dat bepalen omdat u het originele bestand bijvoorbeeld “new-album-updated-jan-12.zip” kan noemen en u wilt dat de gebruiker het bestand als “New Album” moet downloaden. Als u de bestanden uit uw eigen site gebruikt, dan kan U bestand kiezen selecteren. Maar u kan ook het bestand van Dropbox, Google Drive of een andere bestand hostingwebsite laten downloaden.

+ Virtuele producten

Zoals de naam suggereert, zijn virtuele producten niet tastbaar en hoeft het niet te worden verzonden. In principe kunnen virtuele producten diensten zijn die via digitale kanalen worden geleverd. Als u bijvoorbeeld artikelvertalings- of animatiediensten wilt aanbieden aan uw klanten, moet u het producttype als “virtueel product” instellen.

+ Wat kan je niet verkopen!

Het is verboden voor de verkoper om volgende goederen te verkopen op het Platform: Wapens (waaronder vuurwapens, luchtbuks en soortgelijke en aanverwante goederen), verboden drugs, zwarte markt en geïmiteerd door piraterij verkregen goederen of kopieën van originele producten, piramidespel systemen, geld spelen, sigaretten en goederen die nicotine bevatten, beschermde flora en fauna (met inbegrip van lichaamsdelen, zoals klauwen, hoektanden, huiden, vloeistoffen, ect…), gevaarlijke explosieven en / of producten of diensten die de geldende wetten overtreden of niet aan alle eisen van de wet voldoen. Voor consumptie goederen of goederen met vervaldatum, moet de verkoper ervoor zorgen dat de voorziene goederen de houdbaarheidsdatum niet overschrijden. Zuigelingenvoeding melk en andere baby producten moeten voldoen aan de ministerie van Volksgezondheid regelgeving en de heersende wetgeving.

Winkelinstellingen

+ Winkelpagina instellingen

Online winkel is de plaats waar de verkoper alle producten in een interactief ontwerp zal presenteren. Vanuit de winkel krijgt een klant het product van de verkoper, contactgegevens, winkellocatie en alle andere informatie in één weergave.

 • Verkoper kan een grote banner en een bedrijfslogo toevoegen aan zijn winkel waarmee hij zijn producten kan vertegenwoordigen.
 • Voor een beter contact tussen koper en verkoper is er een contactformulier voorzien met telefoonnummer, E-mailadres, locatiegegevens en locatiekaart.
 • Koper kan verkoper contacteren via de mailoptie voorzien op de winkelpagina.

Winkelpagina instellingen: INSTELLINGEN → WINKEL

 1. Upload een banner voor je winkel. Banner grote is (625×200) pixels.
 2. Upload je profile logo.
 3. Geef je winkelnaam in.
 4. Geef in hoeveel producten je wil tonen per pagina.
 5. Geef je adres in, voor land kies je Belgie of Nederland.
 6. Geef een telefoonnummer in waar bezoekers je kunnen bereiken via kantooruren.
 7. Selecteer of je je e-mail wil weergeven of niet.
 8. Selecteer om je winkelproducten weer te geven op de product weergave pagina.
 9. Geef je vestigingsadres weer via Google Maps.
 10. Selecteer of je de algemene voorwaarden wil weergeven.
 11. Noteer de algemene voorwaarden voor je winkel. Heb je geen algemene voorwaarden noteer dan “De Razapo.com algemene voorwaarden zijn van toepassing voor de winkel”
 12. Geef in hoeveel dagen je nodig hebt om een product te verzenden.
 13. Noteer de verzendingsvoorwaarden voor je winkel. Heb je geen verzendingsvoorwaarden noteer dan “De Razapo.com verzendingsvoorwaarden zijn van toepassing voor de winkel”
 14. Noteer de retour voorwaarden voor je winkel. Heb je geen retour voorwaarden noteer dan “De Razapo.com retour voorwaarden zijn van toepassing voor de winkel”
 15. Update instellingen

+ Betaling instellingen

Noteer je bankgegevens om betalingen te ontvangen.

Betaling instellingen: INSTELLINGEN → BETALING

 1. Naam van de rekening
 2. Rekeningnummer
 3. Naam van de bank
 4. Adres van de bank
 5. SWIFT-Code
 6. Update instellingen

+ Sociale profielen

Sociale profielen helpen u meer vertrouwen te krijgen.
Voeg op een eenvoudige manier je sociale profielen toe aan je winkelpagina.

Sociale profielen : INSTELLINGEN → SOCIALE PROFIELEN

 1. Facebook
 2. Google+
 3. Twitter
 4. LinkedIn
 5. Youtube
 6. Instagram
 7. Flickr
 8. Update instellingen

+ Winkel SEO

Door winkel SEO kan U het bezoekersaantal verhogen. U kan uw SEO titel, meta beschrijving, meta keywords, Facebook titel, Facebook beschrijving, Facebook afbeelding, Twitter titel, Twitter beschrijving en Twitter afbeelding toevoegen.

SEO : INSTELLINGEN → WINKEL SEO

 1. SEO titel: Een titel tag is een HTML-element dat de titel van een webpagina specificeert. Titel-tags worden weergegeven op zoekmachines resultatenpagina’s (SERP’s) als de klik bare kop voor een bepaald resultaat, en zijn belangrijk voor bruikbaarheid, SEO en sociaal delen. Google geeft meestal de eerste 50-60 tekens van een titelcode weer. Als u uw titels onder de 60 karakters houdt, dan worden uw titels voor 90% goed weergegeven.
 2. Meta beschrijving: Meta beschrijvingen zijn HTML-attributen die beknopte samenvattingen van webpagina’s geven. Ze verschijnen meestal onder de blauwe klikbare links op een zoekmachine resultatenpagina (SERP). Meta beschrijvingen kunnen elke lengte hebben, maar zoekmachines verkorten over het algemeen beschrijvingen langer dan 160 karakters. Het is het beste om meta beschrijvingen lang genoeg te houden dat ze voldoende beschrijvend zijn, maar korter dan de limiet van 160 tekens. Een meta beschrijving moet een zoekwoord bevatten. Het zoekwoord moet ook in je SEO titel voorkomen. 
 3. Meta zoekwoorden: De meta-tag van de zoekwoorden geeft een overzicht van de zoekwoorden voor een site. De hier ingevoerde sleutelwoorden moeten alle woorden of zinnen weerspiegelen die internetgebruikers kunnen gebruiken om naar de site te zoeken. 
 4. Facebook titel: Geef de titel van je Facebook pagina in.
 5. Facebook beschrijving: Geef de beschrijving van je Facebook in.
 6. Facebook afbeelding: Upload je Facebook afbeelding.
 7. Twitter titel: Geef de titel van je Twitter pagina in.
 8. Twitter beschrijving: Geef de beschrijving van je Twitter in.
 9. Twitter afbeelding: Upload je Twitter afbeelding.
 10. Update instellingen.

Verkoperdashboard

+ Dashboard

Dashboard: DASHBOARD

Hier vindt U een overzicht van uw winkel, paginaweergave, bestellingen, inkomsten, reviews en producten. Er is ook een aankondigingsafdeling. Het geeft alle laatste kennisgeving of aankondiging van admin weer.

Verkoper Dashboard geeft u een algemene samenvatting van uw winkel en activiteiten. Vanuit dit dashboard kan u uw winkel gemakkelijk beheren en u ook snel inzicht krijgen. Daarnaast biedt het u suggesties over hoe u uw winkel aantrekkelijker maakt voor uw klanten.

Producten aanbieden

+ Hoe bied je een product aan?

Producten: DASHBOARD →PRODUCTEN

Een bestaand product toevoegen via een copy.

U kan een nieuw product toevoegen of U kan een copy maken van een bestaand product dat reeds te koop aangeboden wordt via de Razapo.com website. Om een copy te maken van een reeds aangeboden product, login met je verkopers account. Zoek op de Razapo.com website naar het product dat je wil aanbieden. Navigeer naar de detail pagina van het product. Onderaan vind je de knop “voeg toe aan mijn winkel” klik op de knop en het product wordt zichtbaar in de product bewerkinspagina. Je kan nu de copy van het product bewerken naar jou wensen en toevoegen.

Een nieuw product toevoegen.

Navigeer naar het verkoper dashboard. Klik op Producten in het linker menu en klik op de knop “voeg nieuw product toe” in de rechterbovenhoek. Het zal een nieuw venster openen waar u een nieuw product zeer gemakkelijk kunt aanmaken met alleen de belangrijkste details.

Basisgegevens.

De belangrijkste informatie over een product zijn de titel, prijs, omschrijving. Kortingsbonnen zijn een optie. U kan ook plannen vanaf welke datum en tot wanneer een kortingsbon geldig is.
Zowel de categorieën als product labels worden door Razapo.com gecreëerd. De verkoper kan deze enkel selecteren uit het dashboard.

Verkoper kan één categorie per product selecteren. Er is een dropdown-veld om één ​​categorie te selecteren. Als u uw producten op basis van meerdere factoren of voor zoek- of sorteringsfuncties wil tonen, kan u productlabels gebruiken. Aangezien er duizenden labels kunnen zijn, hebben we een zoekfunctie in het veld van de labels geplaatst. Laten we zeggen dat u een label met de naam “hout” moet toevoegen. Als u 3 of meer karakters typt, ziet u de label hieronder net als Google-zoekopdracht. Dus alleen met “woo” typt u “Wood”, U kan op de pijl omlaag ↓ op het toetsenbord klikken of op het resultaat klikken om de label in het veld toe te voegen.

Nadat u alle vereiste informatie hebt verstrekt, klikt u op de knop “maak product aan”. Het product wordt aangemaakt en u wordt doorgezonden naar de product bewerkingspagina, waar u meer informatie over uw product kan toevoegen. Als u het product wilt creëren en onmiddellijk een andere toevoegen, klik dan op de knop “nieuw aanmaken en toevoegen”. Nadat u naar de product bewerkingspagina bent doorgestuurd, is er een optie om het producttype te selecteren. U kan een eenvoudig of variabel product selecteren.

+ Een eenvoudig product aanbieden

Wat is een eenvoudig product?

Deze producten zijn eenvoudig en hebben geen varianten.  Het zijn producten die geen andere informatie nodig hebben om verschillende varianten te definiëren.

 1. Titel: Geef het product een goede producttitel. Razapo`s producttitel voorwaarden vind je hier.
 2. Producttype: Eenvoudig
 3. Prijs: Product prijs
 4. Aanbiedingsprijs: Kortingsprijs (plan de kortingsprijs voor een bepaalde periode indien nodig)
 5. Categorie: Kies een categorie voor het product (1 categorie per product)
 6. Labels: Kies productlabels (aangeraden hoeveelheid labels is 5)
 7. Korte omschrijving: Geef een korte omschrijving van het product.
 8. Omschrijving: Geef aan het product een goede productomschrijving. (Schrijf een uitgebreide tekst opgedeeld in alinea’s. Beschrijf wat het product is, wat de klant ermee kan en waar het uit bestaat. Om uw tekst mooi op te maken, gebruik  bullets of andere middelen die U kan vinden bovenaan het text-veld.)
 9. Voorraad: Beheer voorraad voor dit product. 
 10. Een “SKU” is voor uw gebruik. Het helpt om voorraad te controleren. U kan elke code kiezen dat U zelf wenst. Misschien wil je aangeven waar het item is opgeslagen of wanneer je het item hebt gekocht. Wanneer u de code heeft opgeslagen voor een bepaald product kan U dit niet meer wijzigen in het Razapo systeem.
 11. Status voorraad: Selecteer of het product op voorraad is of niet.
 12. Activeer voorraadbeheer product: Laat kopers weten hoeveel voorraad je hebt van het product.
 13. Aantal: Geef de voorraad in van het product.
 14. Sta nabestellingen toe: Laat kopers het product bestellen wanneer het niet meer in voorraad is.
 15. Sta toe maximaal 1 eenheid van dit product te verkopen in een enkele order: Kopers kunnen enkel 1 stuk per bestelling kopen.
 16. Staat van het product: Is het een nieuw, tweedehands of opgeknapt product?
 17. Kopersbescherming: Geen retourneren mogelijk (producten zonder bedenktijd), Verkoper eigen retourvoorwaarden (verkoper bepaald eigen retourvoorwaarden), 14 dagen retourneren (de Razapo retourvoorwaarden zijn van toepassing). 
 18. Verzending: Wordt het product verzonden vanuit Belgie, Nederland of wordt het product gratis verzonden?
 19.  Dit product moet verzonden worden: Selecteer als het product verzonden moet worden.
 20. Verzendklasse: Selecteer hoe je de bestelling wilt verzenden, PostNL, Bpost, Kiala (Als je het product gratis wil verzenden selecteer je “Geen verzendklasse”
 21. Eigenschap: Dit is een simple product voor dit product zijn er geen eigenschappen, als je eigenschappen wil toevoegen selecteer dan variabel product.
 22. Productstatus: Als je het product voor verkoop wil aanbieden selecteer dan “online” en sla het product op. Als je het product later nog wil bewerken voor het online gaat selecteer dan “kladversie”
 23. Zichtbaarheid: Wil je het product zichtbaar maken in de catalogus en zoeken of enkel catalogus of enkel voor zoekopdrachten of wil je het product verbergen?
 24. Aankoopnotitie: Klanten krijgen dit te zien in hun bestellingsemail.
 25. Activeer productbeoordelingen: Kopers kunnen beoordelingen geven over het product.

+ Een variabel product aanbieden

Wat is een variabel product?

Variabele producten zijn producten die te koop worden aangeboden in verschillende variaties. Elke variatie van het product kan een verschillende prijs, afbeelding, productcode ect… hebben. Nemen we als voorbeeld een t-shirt in verschillende maten en kleuren. Er kan een variatie aangemaakt worden XL in rode kleur of S in groene kleur. Voor beide variaties is het mogelijk om een verschillende afbeelding aan te maken, verschillende prijs aan te maken, ect…

  1. Titel: Geef het product een goede producttitel. Razapo`s producttitel voorwaarden vind je hier.
  2. Producttype: Variabel 
  3. Categorie: Kies een categorie voor het product (1 categorie per product)
  4. Labels: Kies productlabels (aangeraden hoeveelheid labels is 5)
  5. Korte omschrijving: Geef een korte omschrijving van het product.
  6. Omschrijving: Geef aan het product een goede productomschrijving. (Schrijf een uitgebreide tekst opgedeeld in alinea’s. Beschrijf wat het product is, wat de klant ermee kan en waar het uit bestaat. Om uw tekst mooi op te maken, gebruik  bullets of andere middelen die U kan vinden bovenaan het text-veld.)
  7. Voorraad: Beheer voorraad voor dit product. 
  8. Een “SKU” is voor uw gebruik. Het helpt om voorraad te controleren. U kan elke code kiezen dat U zelf wenst. Misschien wil je aangeven waar het item is opgeslagen of wanneer je het item hebt gekocht. Wanneer u de code heeft opgeslagen voor een bepaald product kan U dit niet meer wijzigen in het Razapo systeem.
  9. Status voorraad: Selecteer of het product op voorraad is of niet.
  10. Activeer voorraadbeheer product: Laat kopers weten hoeveel voorraad je hebt van het product.
  11. Aantal: Geef de voorraad in van het product.
  12. Sta nabestellingen toe: Laat kopers het product bestellen wanneer het niet meer in voorraad is.
  13. Sta toe maximaal 1 eenheid van dit product te verkopen in een enkele order: Kopers kunnen enkel 1 stuk per bestelling kopen.
  14. Staat van het product: Is het een nieuw, tweedehands of opgeknapt product?
  15. Kopersbescherming: Geen retourneren mogelijk (producten zonder bedenktijd), Verkoper eigen retourvoorwaarden (verkoper bepaald eigen retourvoorwaarden), 14 dagen retourneren (de Razapo retourvoorwaarden zijn van toepassing). 
  16. Verzending: Wordt het product verzonden vanuit Belgie, Nederland of wordt het product gratis verzonden?
  17. Dit product moet verzonden worden: Selecteer als het product verzonden moet worden.
  18. Verzendklasse: Selecteer hoe je de bestelling wilt verzenden, PostNL, Bpost, Kiala (Als je het product gratis wil verzenden selecteer je “Geen verzendklasse”
  19. Eigenschappen en variaties:

Eigenschappen creëren:
U kunt een nieuw Eigenschappen creëren door “handmatige eigenschap” te selecteren en op de knop “voeg eigenschap toe” te klikken. Geef een naam voor de eigenschap bijvoorbeeld Maat, MB, Kleur, ect…  Geef de waarde(n) bijvoorbeeld XL, 32, Groen . U kunt meer waarden maken door enter te drukken nadat u een waarde heeft opgegeven. Om nieuwe variaties van uw product te maken uit de toegewezen waarde, selecteer “maak variaties van alle eigenschappen”. U kunt ook afzonderlijke variabelen maken volgens uw wensen door de optie “voeg variatie toe” te selecteren. Nadat u uw optie hebt gekozen, klikt u op de knop “Ga” en wordt de variatie automatisch van uw attributen gegenereerd.

Variaties bewerken en opslaan:
Razapo heeft alle mogelijke varianten voor uw product gegenereerd. Nu kunt u de gegenereerde variaties bewerken volgens uw eisen. Klik nu op de pijl-omlaag-knop van een van de variaties die u wilt bewerken. Het zal de beschrijving en productcode optie voor die variatie openen. Voer de prijs, afmetingen en productcode in voor uw variatie. U kunt ook verzendklasse, belastingklasse en variatiebeschrijving voor deze variatie toevoegen. U kunt ook een van de variaties verwijderen die u niet voor dit product heeft. Nadat u klaar bent met het bewerken van de variabelen, kunt u de variatie opslaan door op de knop “sla variaties op” te klikken.

 • Productstatus: Als je het product voor verkoop wil aanbieden selecteer dan “online” en sla het product op. Als je het product later nog wil bewerken voor het online gaat selecteer dan “kladversie”
 • Zichtbaarheid: Wil je het product zichtbaar maken in de catalogus en zoeken of enkel catalogus of enkel voor zoekopdrachten of wil je het product verbergen?
 • Aankoopnotitie: Klanten krijgen dit te zien in hun bestellingsemail.
 • Activeer productbeoordelingen: Kopers kunnen beoordelingen geven over het product.

+ Een downloadbaar product aanbieden

Wat is een downloadbaar product?

Als u foto’s, muziek, software of een digitaal product verkoopt, dan is dit de optie om te gebruiken.

Hoe maak je een digitaal product?

 1. Titel: Geef het product een goede producttitel. Razapo`s producttitel voorwaarden vind je hier.
 2. Producttype: Eenvoudig
 3. Downloadbaar
 4. Prijs: Product prijs
 5. Aanbiedingsprijs: Kortingsprijs (plan de kortingsprijs voor een bepaalde periode indien nodig)
 6. Categorie: Kies een categorie voor het product (1 categorie per product)
 7. Labels: Kies productlabels (aangeraden hoeveelheid labels is 5)
 8. Korte omschrijving: Geef een korte omschrijving van het product.
 9. Omschrijving: Geef aan het product een goede productomschrijving. (Schrijf een uitgebreide tekst opgedeeld in alinea’s. Beschrijf wat het product is, wat de klant ermee kan en waar het uit bestaat. Om uw tekst mooi op te maken, gebruik  bullets of andere middelen die U kan vinden bovenaan het text-veld.)
 10. Voorraad: Beheer voorraad voor dit product.
 11.  Een “SKU” is voor uw gebruik. Het helpt om voorraad te controleren. U kan elke code kiezen dat U zelf wenst. Misschien wil je aangeven waar het item is opgeslagen of wanneer je het item hebt gekocht. Wanneer u de code heeft opgeslagen voor een bepaald product kan U dit niet meer wijzigen in het Razapo systeem.
 12. Status voorraad: Selecteer of het product op voorraad is of niet.
 13. Activeer voorraadbeheer product: Laat kopers weten hoeveel voorraad je hebt van het product.
 14. Aantal: Geef de voorraad in van het product.
 15. Sta nabestellingen toe: Laat kopers het product bestellen wanneer het niet meer in voorraad is.
 16. Sta toe maximaal 1 eenheid van dit product te verkopen in een enkele order: Kopers kunnen enkel 1 stuk per bestelling kopen.
 17. Staat van het product: Niet van toepassing voor downloadbare producten.
 18. Kopersbescherming: Niet van toepassing voor downloadbare producten.
 19. Verzending: Downloadbare producten worden niet verzonden.
 20. Eigenschap: Downloadbare producten hebben geen eigenschappen.
 21. Downloadbare opties: 
  Het naamveld bepaalt wat de bestandsnaam moet zijn. We laten U dat bepalen omdat u het originele bestand bijvoorbeeld “new-album-updated-jan-12.zip” kan noemen en u wilt dat de gebruiker het bestand als “New Album” moet downloaden. Als u de bestanden uit uw eigen site gebruikt, dan kan U bestand kiezen selecteren. Maar u kan ook het bestand van Dropbox, Google Drive of een andere bestand hostingwebsite laten downloaden.
  Downloadlimiet: Hoe vaak zal de klant het product kunnen downloaden.
  Download Expiry: Hoe veel dagen zal de downloadlink beschikbaar zijn.
 • Kopersbescherming: Downloadbare producten kunnen niet geretourneerd worden.
 • Verzending: Downloadbare producten worden niet verzonden.
 • Eigenschap: Dit is een Downloadbaar product voor dit product zijn er geen eigenschappen.
 • Productstatus: Als je het product voor verkoop wil aanbieden selecteer dan “online” en sla het product op. Als je het product later nog wil bewerken voor het online gaat selecteer dan “kladversie”
 • Zichtbaarheid: Wil je het product zichtbaar maken in de catalogus en zoeken of enkel catalogus of enkel voor zoekopdrachten of wil je het product verbergen?
 • Aankoopnotitie: Klanten krijgen dit te zien in hun bestellingsemail.
 • Activeer productbeoordelingen: Kopers kunnen beoordelingen geven over het product.

+ Een virtueel product aanbieden

Wat is een virtueel product?

Een virtueel product is een product dat niet tastbaar en downloadbaar is. Denk hierbij aan een website abonnement of een service dat je aanbied zoals, vertalingen, maken van banners ect…  Je betaald voor iets, maar je ontvangt geen bestand, enkel een bevestiging per email.

 1. Titel: Geef het product een goede producttitel. Razapo`s producttitel voorwaarden vind je hier.
 2. Producttype: Eenvoudig
 3. Virtueel
 4. Prijs: Product prijs
 5. Aanbiedingsprijs: Kortingsprijs (plan de kortingsprijs voor een bepaalde periode indien nodig)
 6. Categorie: Kies een categorie voor het product (1 categorie per product)
 7. Labels: Kies productlabels (aangeraden hoeveelheid labels is 5)
 8. Korte omschrijving: Geef een korte omschrijving van het product.
 9. Omschrijving: Geef aan het product een goede productomschrijving. (Schrijf een uitgebreide tekst opgedeeld in alinea’s. Beschrijf wat het product is, wat de klant ermee kan en waar het uit bestaat. Om uw tekst mooi op te maken, gebruik  bullets of andere middelen die U kan vinden bovenaan het text-veld.)
 10. Voorraad: Beheer voorraad voor dit product. 
 11.  Een “SKU” is voor uw gebruik. Het helpt om voorraad te controleren. U kan elke code kiezen dat U zelf wenst. Misschien wil je aangeven waar het item is opgeslagen of wanneer je het item hebt gekocht. Wanneer u de code heeft opgeslagen voor een bepaald product kan U dit niet meer wijzigen in het Razapo systeem.
 12. Status voorraad: Selecteer of het product op voorraad is of niet.
 13. Activeer voorraadbeheer product: Laat kopers weten hoeveel voorraad je hebt van het product.
 14. Aantal: Geef de voorraad in van het product.
 15. Sta nabestellingen toe: Laat kopers het product bestellen wanneer het niet meer in voorraad is.
 16. Sta toe maximaal 1 eenheid van dit product te verkopen in een enkele order: Kopers kunnen enkel 1 stuk per bestelling kopen.
 17. Staat van het product: Niet van toepassing voor virtuele producten.
 18. Kopersbescherming: Geen retourneren mogelijk (producten zonder bedenktijd), Verkoper eigen retourvoorwaarden (verkoper bepaald eigen retourvoorwaarden), 14 dagen retourneren (de Razapo retourvoorwaarden zijn van toepassing).
 19. Eigenschap: Dit is een virtueel product voor dit product zijn er geen eigenschappen.
 20. Productstatus: Als je het product voor verkoop wil aanbieden selecteer dan “online” en sla het product op. Als je het product later nog wil bewerken voor het online gaat selecteer dan “kladversie”
 21. Zichtbaarheid: Wil je het product zichtbaar maken in de catalogus en zoeken of enkel catalogus of enkel voor zoekopdrachten of wil je het product verbergen?
 22. Aankoopnotitie: Klanten krijgen dit te zien in hun bestellingsemail.
 23. Activeer productbeoordelingen: Kopers kunnen beoordelingen geven over het product.

Bestellingen

+ Orderoverzicht

Dashboard → Bestellingen

De orderpagina geeft de orderdetails weer in een lijst. Deze pagina toont ordernummer, bestelbedrag, bestelstatus, klantgegevens, orderdatum en orderstatus. U kan bestellingen en orderstatus bekijken, bestellingen verwijderen ect… U kan de bestellingen filteren op datum. Daarnaast kan u ook de bestellijst exporteren.

Bestellijst:

 • Bestelling: Dit is het ordernummer.
 • Totaal bestelling: Het totale bedrag van de bestelling.
 • Status: Status van de bestelling (in de wacht, verwerken, afgerond, terugbetaald).

In de wacht (gele kleur): Verzend de producten niet! Bestelling is nog niet betaald.
Verwerken (blauwe kleur): Verzend de producten, bestelling is betaald.
Afgerond (groene kleur): De bestelling is verzonden.

 • Klant: De koper.
 • Datum: Datum van de order.
 • Actie: Bekijk de bestelling, download het factuur en de bestelbon.

Bekijk de bestelling:

Verkoper bekijkt de bestelling via: Dashboard → Bestellingen → Actie → Bekijk

Bestelling#0000 → Bestelde producten

 • Artikel: Beschrijving van de bestelde producten.
 • Kosten: Prijs van 1 item.
 • Hoeveelheid: Het aantal bestelde producten.
 • Totaal: Het totaalbedrag van de bestelling.

Algemene details

 • Status van de bestelling (in de wacht, verwerken, afgerond, terugbetaald).

In de wacht (gele kleur): Verzend de producten niet! Bestelling is nog niet betaald.
Verwerken (blauwe kleur): Verzend de producten, bestelling is betaald.
Afgerond (groene kleur): De bestelling is verzonden.

 • Datum bestelling: Datum van de order.
 • Klant: Naam van de koper.
 • Email: Email van de koper.
 • Telefoon: Telefoon van de verkoper.
 • Klant IP: IP-adres van de computer vanwaar de bestelling gemaakt is.

Notities bestellingen

 • Hier kan je het verloop van de bestelling volgen.

Voeg notitie toe

 • In dit veld kan je een notitie toevoegen. Je kan een privénotitie toevoegen voor jezelf of een klantnotitie maken dat naar de klant verzonden word.

Trackingnummer

Dit veld is zeer belangrijk: Nadat verkoper de bestelling verzonden heeft moet hij de verzendingsgegevens ingeven en toevoegen aan de order door op de knop “Voeg trackingdetails toe” te klikken. Na controle door Razapo wordt de bestellingstatus “afgerond”

 • Naam/URL leveringsdienst: Dit veld is verplicht. Geef de naam van het bedrijf waarmee je de bestelling verzonden hebt.
 • Trackingnummer: Dit veld is niet verplicht. Waardevolle producten kan je best verzenden voorzien van een trackingnummer. Producten die niet waardevol zijn kunnen verzonden worden zonder trackingnummer om verzendingskosten te besparen.
 • Datum verzonden: Dit veld is verplicht. Geef de datum wanneer je de bestelling verzonden heb.

Verzendadres

 • Naar dit adres moet het product verzonden worden.

Downloadable product permissie

 • Verkoper kan de downloadtoelating beheren als het product downloadbaar is. Verkoper kan de downloadfile verwijderen of toevoegen. 

+ Hoe moet je een bestelling verwerken?

Status van bestellingen

In de wacht (gele kleur): Verzend de producten niet! Bestelling is nog niet betaald.
Verwerken (blauwe kleur): Verzend de producten, bestelling is betaald.
Afgerond (groene kleur): De bestelling is verzonden.
Terugbetaald (grijze kleur): De bestelling is terugbetaald.

 • Koper plaatst een bestelling: Koper en verkoper ontvangen een bevestigingsmail.
 • Verkoper wacht tot de status van de bestelling “Verwerken” aangeeft. De bestelling moet nu verzonden worden.
 • Verkoper noteert de verzendingsgegevens via de “Trackingnummer” informatie.
 • Koper krijgt een bevestigingsmail met de verzendingsinformatie.
 • Razapo controleert de verzendingsgegevens en zet de bestelling als “Afgerond”
 • Koper krijgt een bevestigingsmail dat de bestelling afgerond en verzonden is.

+ Hoe moet je een retour verwerken?

De verkoper aanvaardt alle fout-leveringen en retours van goederen die door razapo.com of de koper aan de verkoper gemeld worden voor een bedenkperiode van 14 dagen startend vanaf de leveringsdatum van het product aan de klant. De klant heeft na de bedenkperiode van 14 dagen nog 14 dagen extra tijd om het product terug te zenden naar de verkoper. De koper heeft 14 dagen bedenktijd. In die periode kan de koper een retour melden en de gekochte goederen retourneren naar de verkoper zonder enige verantwoording. Na deze periode gelden de retour voorwaarden van de verkoper. Het Razapo retourbeleid kan je hier lezen. 

Hoe maak je een retour aan?

Retours worden gemeld aan de verkoper of razapo.com. Wanneer razapo.com een retourmelding ontvangt van een verkoper, dan zal razapo.com deze melding doorzenden naar de verkoper via mail en het razapo.com interne mailsysteem. De verkoper moet zelf de retouraanvraag indienen en een terugbetaling uitvoeren via het verkoperdashboard na het ontvangen van de geretourneerde producten.

Dashboard → Bestellingen → Actie → Bekijk → Vraag terugbetaling aan

Wat kan en wat niet?

 • U kan één of meerdere producten terugbetalen van een bestelling.
 • U kan het volledige bedrag van een bestelling terugbetalen.
 • U kan terugbetalingen doen van subbestellingen. (subbestellingen zijn bestellingen die producten bevatten van verschillende verkopers).
 • U kan de verzendkosten en de eventuele belastingen terugbetalen.
 • U kan handmatig terugbetalen.
 • U kan meerdere terugbetalingsverzoeken verwerken voor dezelfde bestelling, maar slechts één terugbetalingsverzoek kan per keer verwerkt worden.

Stap 1: Onderhandelingen tussen koper en verkoper

De koper kan de verkoper een refund vragen via mail, telefoon, of via verkoper winkel mailoptie. De koper moet het bestelnummer opgeven. Als de bestelling meerdere items bevat en de klant slechts één product wil retourneren, moet hij dit melden aan de verkoper.

Stap 2: Een verzoek naar Razapo.com verzenden

Nadat de verkoper akkoord gaat met de koper voor de aanvraag van een refund, zal de verkoper een terugbetalingsverzoek van het verkoper-dashboard maken voor de producten waarvoor een refund aangevraagd is.

 1. Vraag terugbetaling aan.
 2. Hoeveelheid: Hoeveel stuks moeten er terugbetaald worden?
 3. Totaal: Hoeveel van het totale bedrag moet er terugbetaald worden?
 4. Verzending: Hoeveel moet er terugbetaald worden van de verzendingskosten?
 5. Hoeveelheid reeds terugbetaald: Hoeveel is er reeds terugbetaald?
 6. Totaal beschikbaar voor terugbetaling: Dit bedrag is beschikbaar voor terugbetaling.
 7. Bedrag terugbetaling: Dit is het totale bedrag dat terugbetaald zal worden.
 8. Reden voor terugbetaling: Noteer een reden waarom het product geretourneerd wordt.
 9. Bevestig terugbetalingsverzoek.

Nadat je het terugbetalingsverzoek verzonden hebt zal Razapo.com het verzoek goedkeuren. Koper en verkoper ontvangen een mail dat het terugbetalingsverzoek goedgekeurd is.

Hoe weet ik of mijn terugbetalingsverzoek is voltooid?

Dashboard → Bestellingen → Status

Staat er bij het ordernummer als status “terugbetaald” dan is het terugbetalingsverzoek voltooid. Hou er rekening mee dat het een 5 tal dagen kan duren voor het bedrag op de rekening van de koper staat.

Coupons

+ Coupons aanmaken

Om een coupon aan te maken, navigeer naar Dashboard → Coupons en klik op ‘Voeg nieuwe coupon toe’.

 1. Coupontitel: Geef de coupon een titel.
 2. Omschrijving: Omschrijf wat de korting inhoud.
 3. Type korting: Productkorting of % Productkorting.
 4. Hoeveelheid: Hoeveel Productkorting geef je met deze coupon?
 5. E-mailbeperkingen: Welke E-mailadressen kunnen geen gebruik maken van deze coupon?
 6. Gebruikslimiet: Hoeveel keer kan deze coupon gebruikt worden?
 7. Verloopdatum: Tot welke datum is deze coupon geldig?
 8. Sluit producten in de aanbieding uit.
 9. Minimale hoeveelheid: Vanaf welk bedrag is de coupon geldig . Bijvoorbeeld, U wilt een korting geven vanaf minimun €50 aankoop, dan moet u in dit veld 50 invullen.
 10. Product: Voor welke producten wil je een korting geven? Selecteer een aantal producten of selecteer alles.
 11. Sluit producten uit: Selecteer voor welke producten deze coupon niet geldig is.
 12. Product categories: Voor welke categories wil je een korting geven?
 13. Sluit categories uit: Selecteer voor welke categories deze coupon niet geldig is.
 14. Toon op winkel: Vink deze optie aan als je deze coupon op de winkelpagina wil laten zien.
 15. Maak coupon aan.

Verkooprapporten

+ Overzicht

Via de verkooprapporten (overzicht) pagina heeft de verkoper een totaal overzicht van alle verkopen. Overzicht, Verkopen per dag, best verkopende, best verdienende en een verklaring van alle verkopen.

 • Overzicht: Hier zie je een maand overzicht van de gemaakte verkopen. Het rapport verkooptotaal, gemiddeld aantal verkopen per dag, totaal aantal bestellingen, totaal aantal verkochte producten, verzendkosten, coupons en een dag verkoop grafiek.
 • Verkopen per dag: Hier ze je de orders gemaakt per dag. Het rapport verkooptotaal, gemiddeld aantal verkopen per dag, totaal aantal bestellingen, totaal aantal verkochte producten, verzendkosten, coupons en een dag verkoop grafiek.
 • Best verkopende producten: Met de best verkopende producten optie kan verkoper zijn bestverkopende producten bekijken genummerd naar het aantal verkopen en via een grafiekbalk.
 • Best verdienende producten: Verkoper kon zijn best verdienende producten bekijken. De optie kan per datum worden weergegeven.
 • Verklaring: Verkoper kan voor een bepaalde periode een totaal overzicht opvragen van de gemaakte transacties. Datum van de aankoop, ordernummer, type transactie, verkopen, verdiend, verzendingskosten, belastingen, balans.

Beoordelingen (reviews)

+ Beoordelingen (reviews) voorwaarden

+ Beoordelingen veel gestelde vragen

Uitbetalingen

+ Activiteitskosten

Razapo.com rekent alleen activiteitskosten als je iets verkoopt. Geen verkoop geen kosten.

De activiteitskosten zijn een percentage van de verkoopsprijs en bedragen 10% voor alle categorieën . Wij rekenen geen vast bedrag per verkoop.

 • De activiteitskosten zijn belast met 21% btw voor Belgische bedrijven.
 • De activiteitskosten zijn belast met 0% btw voor Nederlandse bedrijven.

Wat doet Razapo.com voor de activiteitskosten?

 • Klantenservice.
 • Orderverificatie.
 • Het weergeven van producten op de Razapo.com website.
 • Het verstrekken van een eigen online winkel aan de verkoper.
 • Ondersteuning bij het beheer van retourzendingen, annuleringen en fouten van orders die via het Platform gemaakt worden.
 • Financiële afhandeling. We regelen de financiële afhandeling, zodat onze klanten en verkopers zoveel mogelijk ontzorgd worden.
 • Eigen dashboard. Je hebt een eigen dashboard, waar je je verkopen bij kunt houden en inzicht krijgt in je eigen verkoopprestaties.

+ Uitbetalingen

Uitbetalingen kunnen aangevraagd worden 20 dagen na een order afgerond is via:

Dashboard → Opname

 • Verkopers vragen zelf een uitbetaling aan.
 • Razapo.com keurt de aanvraag goed. (Binnen de 24u)
 • Verkoper ontvangt een e-mail dat de uitbetaling goedgekeurd is. (Razapo.com heeft de uitbetaling verzonden naar het aangegeven bankaccount).

Opnameverzoek

 • Huidige balans: Dit is het bedrag dat beschikbaar is 20 dagen nadat een order afgerond is. Dit bedrag kan uitbetaald worden aan de verkoper als hij een uitbetalingsverzoek aanvraagt.
 • Opnamebedrag: Geef het bedrag in dat je uitbetaald wil krijgen van de huidige balans.
 • Betaalmethode is standard overschrijving.
 • Verstuur verzoek.

Goedgekeurde verzoeken

 • Huidige balans: Dit is het bedrag dat beschikbaar is 20 dagen nadat een order afgerond is. Dit bedrag kan uitbetaald worden aan de verkoper als hij een uitbetalingsverzoek aanvraagt.
 • Hoeveelheid: Het uitbetaalde bedrag.
 • Methode: Standaard overschrijving.
 • Datum: Datum en uur wanneer de uitbetaling goedgekeurd is.

+ Facturen

Facturen verkoper:

Wanneer verkoper een uitbetalingsverzoek aanvraagt en Razapo.com het verzoek goedkeurt, dan wordt er een factuur gegenereerd. Het factuur wordt verzonden naar het e-mailadres opgegeven door verkoper.

Wat wordt er weergegeven op het factuur?

 1. De activiteitskosten die je betaalt voor de verkoop via Razapo.com
 2. Het totaalbedrag van de activiteitskosten en de btw hierover.
 3. De verkoopprijs die Razapo.com ontvangen heeft van de kopers en doorstort naar de verkoper.
 4. Het saldobedrag dat Razapo.com uitbetaalt: het totaal te ontvangen bedrag gesaldeerd met het totaal te betalen bedrag.

Facturen koper:

Van Razapo.com krijgen klanten alleen een betaaloverzicht. Klanten kunnen jou als verkopende partij vragen om een btw-factuur. Je ontvangt deze verzoeken rechtstreeks van de klant of via de klantenservice. Jij als verkopende partij bent geoorloofd om deze factuur op te stellen voor de klant.

Contacteer onze klantenservice
Maandag – Zaterdag / 8u – 18u

  Bel +31(0)00000

   Stuur een mail

  Live chat

  Whatsapp +32(0)00000